170-ти  метрова яхта Eclipse 1,2 млрд. $.

яхта eclipse

В приватному флоті російського олігарха Романа Абрамовича, власника фк “Челсі”, сталося грандіозне поповнення. Німецька верф Blohm+Voss закінчила роботу над найдовшою в світі яхтою Eclipse.

яхта Eclipse

Днями судно відправилося до Норвегії на морські випробування. У норвезькому місті Крістіансанн Eclipse чекають 18 травня, а через тиждень яхта візьме курс на Південну Африку. Саме на чемпіонаті світу по футболу Абрамович вперше сам підніметься на борт Eclipse, а також представить свою рекордсменку друзям. Нагадаємо: довжина Eclipse складає майже 170 метрів, висота — 9 поверхів, а вартість за час будівництва зросла з 500 млн. до 1,2 млрд. доларів.

яхта Eclipse

При цьому яхта розрахована всього на 50 гостей (24 гостьових каюти) і команду з 75 чоловік. Головне достоїнство судна — воно оснащене системою ПРО, лазером для захисту від папарацці і підводним міні-човном, спеціально розробленим для власника Eclipse. До речі, тиждень тому Роман Абрамович приїжджав в Крістіансанн, там він придбав ще одну яхту — 115-метрову експедиційну Luna.

флот Абрамовича
Таким чином флот Романа Абрамовича розрісся до 6 суден. Окрім вже названих в гаражі Абрамовича знаходяться 115-метрова яхта Pelorus, 113-метрова Le Grand Bleu, найшвидше судно Ecstasea завдовжки 86 метрів і «найменша», 50-метрова Sussurro. На утримання свого флоту Абрамович витрачає близько 23 млн $, а на одноразове повне заправлення паливом 115-метрової яхти Pelorus(на фото) – 110 000$.

яхта pelorus

яхта pelorus