До недавнього часу “популярну кукурудзу”, важко було назвати розкішшю. Так і було до тих пір, поки компанія Berco не створила попкорн на мільярд доларів – назвемо його просто – найдорожчий попкорн.

попкорн на мільярд доларів

попкорн на мільярд доларів

Billion dollar popcorn створений з органічного цукру, вершкового масла від компанії Vermont Creamery, ванілі від Nielsen Massey, найдорожчою в світі солі з данського острова Лесі й прикрашений пластівцями з 23-каратного їстівного золота.

вершкове масло від компанії Vermont Creamery

вершкове масло від компанії Vermont Creamery

При цьому супердорогим попкорн роблять не тільки ці золоті пластівці, але і сіль, що видобувається в невеликих кількостях на згаданому острові Лесі. У Середні віка він був центром соледобувної промисловості, однак потім видобуток солі на Лесі був заборонений через загрозу екології острова.

У 1980-х рр.. видобуток солі середньовічними методами відновили як археологічний експеримент і туристичний атракціон. Так як така сіль є зараз дефіцитною сировиною, то і ціна на неї зросла в рази.

Незважаючи на свою назву, купити попкорна Billion dollar popcorn на мільярд доларів навряд чи вийде. Згідно з розцінками Berco, 1 кварта, або приблизно 1,1 літра, попкорна обійдуться вам в 100 дол, 1 Галон, або близько 4 літрів, – 250 дол, 2 галона – 500 дол Порція в 6,5 галонів коштуватиме тисячу доларів.

найдорожчий попкорн

найдорожчий попкорн

Крім найдорожчого попкорна, Berco пропонує ще такі різновиди, як попкорн з карамеллю, органічним маслом чи сіллю з острова Лесі (останній тип призначений для людей, котрі провадять здоровий спосіб життя, так як там немає нічого, крім солі, – ні карамелі, ні масла , ні навіть ванілі). Можна також замовити собі і асорті з вищезазначених різновидів попкорна. Ціни на ці види попкорна набагато скромніше, ніж на Billion dollar popcorn, – від 7 дол за кварту і трохи більше 100 дол за 6,5 галонів.