Звичайно, звичайно найдорожча кішка – Ваша, водночас,  у Сан-Дієго,  США виведена нова порода кішок – Ашера (Ashera). Доречі, Ашера не тільки найдорожча, але й найбільша кішка на світі. Киця леопардового забарвлення досягає ваги в 14 кг і росту до одного метра. Компанія Lifestyle Pets Inc отримала гібрид шляхом схрещування африканського сервала і азіатської леопардової кішки. Як запевняють творці, поведінка ашери не відрізняється від поведінки звичайної кішки. Ашера вихована, грайлива і доброзичлива: вона легко знаходить контакт з дітьми та іншими домашніми тваринами, і, що незвично для котів, добре відноситься до прогулянок на повідку.

Ашера
Всього існує чотири різновиди породи – Ашера звичайна, Сніжна (схожа на білого тигра), Гіпоаллергенна і Королівська. Остання відрізняється від звичайної тим, що плями на шкірі кольору карамелі у неї не чорні, а оранжеві. Саме Королівську ашеру можна назвати найрідкіснішою кішкою в світі, оскільки в рік виводиться не більше чотирьох котенят цієї породи .

Ашера

Хочете таку кішечку – тоді почекайте 1 рік, приблизно стільки Вам доведеться чекати на доставку трьохмісячного кошеняти.  Вартість міні-леопарда коливається від $22 000 до $125 000.

Ашера